Menu MENU

Dansen aan zee

Als een zonnestraal over mijn gezicht aait ontwaak ik langzaam uit een diepe slaap. Ik rek mij uit, neem een grote slok water, stap uit bed en doe mijn gordijnen open. Het is na zevenen, maar de thermometer geeft al zeker boven de twintig graden aan. Ik stap onder de douche en laat de dromen van die nacht als waterdruppels meevoeren. Ze verdwijnen met elke straal die langs mijn schouder glijdt tot ze de bodem van de douche raken en worden afgevoerd. De zomer is eindelijk aangebroken.

Bikini_DK_Fleur

Nog een aantal weken tot de zomervakantie, de periode van het jaar waarin niets moet, er een spontane volksverhuizing plaatsvindt van caravans en zuipende tieners naar de Mediterrane (wat dus wil zeggen: frikandellen bij ‘lokale’ restaurants in Lloret de Mar en hordes op bananen zittende tieners, daar spaar je dan dus het hele jaar voor en waarin ik routineus vijftig tinten rood word. Mits de zon schijnt, want dat wil, zoals jullie uiteraard weten, nog weleens een dingetje zijn in Nederland.

Bikini_DK_Fleur_02

Afgelopen zaterdag was het weer echter perfect. Een dag waarover je achteraf zegt: ‘weet je nog, die dag in juni?’. Die dag waarop alles even samenkwam. Het gezelschap, het weer. Het moment klopte. Ik kan enorm van dat soort momenten genieten. Het gevoel dat je nooit meer naar huis hoeft. Dat je voor altijd in je bikini en kanten overgooier kunt paraderen, alsof je in een Pirates of the Carribean-film zit. Drink met je billen bloot en melk uit een kokosnoot. Waar blijf je, Johnny Depp?

Liefs,

Fleur
@fleurjoesten

Foto’s door Daphne Blokland
Fleur draagt items uit de Doutzen’s Stories collectie

Comments