Danielle van Grondelle
Danielle van Grondelle

Danielle van Grondelle

Als model, presentatrice en spreker, is Danielle al jaren een verschijning in de modellen industrie. Ze is een ‘curvy’ model met de missie om de schoonheidsidealen die we zien in de fashion industrie en de media te veranderen. Ze verlegd grenzen door het gesprek aan te gaan over body positivity en gebruikt haar platform om mensen te inspireren om zich goed en zelfverzekerd te voelen in hun eigen lichaam. Tijdens een interview stelden wij haar een paar vragen om haar beter te leren kennen. Benieuwd wie Danielle van Grondelle is? Lees dan snel verder of luister de podcast!

Hoe ziet jouw modellen carrière eruit?
Ik werd op mijn 14e gescout op straat en begon mijn modellen carrière als ‘straight size’ model. Al gauw bleek dat mijn heupen niet voldeden aan de ‘standaard’ maten en hierdoor kwam ik op een lijst van modellen met speciale maten en afmetingen. Tijdens een van mijn opdrachten werd ik benaderd door de stylist die zei dat ik perfect zou zijn als curvy model als ik een beetje aankwam. Via deze stylist kwam ik in contact met het modellenbureau Egosmodels en zo is het begonnen. Een paar jaar later werd ik gescout door een Amerikaanse agency en ben ik verhuisd naar New York.

Fun fact: vroeger wou Danielle geen model worden maar piloot! Haar beiden ouders zijn werkzaam in de luchtvaart waardoor haar interesse in deze branche werd gewekt. Leuke bijkomstigheid van haar internationale modellen carrière is dat ze alsnog veel vliegt!

Wat zijn de hoogtepunten in je carrière?
Enkele hoogtepunten uit mijn carrière zijn toch wel de Tedx talk die ik heb gedaan over body positivity, de cover shoots die ik heb mogen doen voor Harpers Bazaar en Esquire, de editorials in Vogue magazine en nu ben ik nieuwe gezicht van Hunkemöller.

Danielle van Grondelle
Danielle van Grondelle

Je zelfverzekerd en comfortabel voelen in je eigen lichaam en het omarmen van je natuurlijke vormen. Ik zie de schoonheid in elke maat of vorm. Als je van nature slank bent is dat mooi, maar als je van nature rondingen hebt is dat net zo mooi. Je moet jezelf niet veranderen om te voldoen aan een vorm die voor jou niet natuurlijk is.

Wat is jouw geheime wapen om je zelfverzekerd te voelen?
Niet te streng zijn voor jezelf! Focus jezelf op het positieve en niet op het negatieve. Natuurlijk voelt iedereen zich weleens onzeker over iets maar wees ook dankbaar voor de dingen die je wel hebt. Wanneer ik mij weleens wat minder goed voelt lees ik graag quotes.” Haar favoriete quote op dit moment: “What is meant for you won’t miss you”.

Hoe ziet jouw ochtend routine eruit?
Ik hou ervan om mijn dag te beginnen met wat tijd voor mijzelf. Om mij blij en energiek te voelen mediteer ik eerst 20 minuten voordat mijn dag begint. Daarna maak ik wat thee, ga ik douchen en maak ik mij klaar voor de dag.

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van Hip Hop en R&B. Vooral de oudere nummers luister ik vaak!

Wat is de mooiste shoot locatie waar je geweest bent?
Ik ben gezegend dat ik voor mijn werk op heel veel mooie locaties kom, maar Kaapstad heeft toch wel een speciale plek in mijn hart. Alles is daar mooi en het eten is daar fantastisch!

Hoe zorg je voor je lichaam?
Ik leef gezond maar doe alles met mate. Ik ga 2 keer in de week sporten en eet in principe gezond maar lust zo nu en dan ook wel een taartje. Verder rook ik niet en drink geen alcohol, en probeer ik elke dag op tijd naar bed te gaan. Een goede nachtrust is het beste begin van de dag!

Wat zou je tegen je jongere ik willen zeggen?
Dream big! Alles is mogelijk. Blijf positief en ga ervoor. Als je uit je comfort zone stap zal je groeien als persoon.

null

Favourite Fits

Shop Nu