Wasadvies Bh's

Tips en advies om je bh’s te wassen

Wij vrouwen dragen vrijwel elke dag een bh wat betekent dat we wekelijks wel bh’s terug vinden in de wasmand. Een veel gestelde vraag is dan ook hoe je het beste een bh kunt wassen. Op deze pagina vind je tips en advies over hoe je jouw bh’s het beste kunt wassen!

Handwas of wasmachine?

Het is het allerbeste om je bh’s met de hand te wassen. Dit is niet alleen beter voor je bh maar ook voor je wasmachine. Door je bh’s met de hand te wassen behoud de bh o.a. zijn elasticiteit beter waardoor deze langer mee gaat en zijn pasvorm behoudt. Draag je voorgevormde bh’s? Dan adviseren* wij sowieso om deze altijd met de hand te wassen. 

*Het advies in het product zelf zal altijd leidend zijn. Door gebruik te maken van de wasmachine terwijl dit niet in het product zelf wordt geadviseerd, is Hunkemöller niet aansprakelijk voor schade als gevolg daarvan.

 

 

4 Tips om je bh’s met de hand te wassen:

 1. Sorteer en was je bh’s op kleur (denk aan zwart, wit, rood en kleur).
 2. Gebruik lauwwarm water en bij voorkeur wasmiddel voor de fijne was.
 3. Laat je bh's een paar minuten kort weken in plaats van deze hardhandig schoon te wrijven. Laat echter je bh's niet al te lang weken (met name als je meerkleurige bh’s wast).
 4. Spoel de bh's af met koud water zonder te wrijven.

 

 

5 Tips om je bh’s te wassen in de wasmachine:

(als je toch liever je bh’s wilt wassen in de wasmachine)

 

 1. Doe je bh altijd in een waszakje. Maak daarnaast de haaksluiting van je bh vast om te proberen om beschadigingen te voorkomen.
 2. Sorteer en was je bh’s op kleur (denk aan zwart, wit, rood en kleur).
 3. Gebruik het liefst een wasmiddel voor fijne was en stel je machine in op een was programma voor fijne was.
 4. Hanteer ten alle tijden de wasvoorschriften zoals vermeld op het label van je bh. Bh’s mogen bijvoorbeeld niet boven de 30 graden gewassen worden. Door je te houden aan de voorgestelde wasvoorschriften heb je een grotere kans dat je bh langer mooi blijft.
 5. Heeft je bh een accessoire? Haal deze dan indien mogelijk voor het wassen van je bh af.
 6. Het advies in het product zelf zal altijd leidend zijn. Door gebruik te maken van de wasmachine terwijl dit niet in het product zelf wordt geadviseerd, is Hunkemöller niet aansprakelijk voor schade als gevolg daarvan.

Hoe vaak moet ik mijn bh wassen?

Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden. Let wel, als je wat sneller transpireert is het aan te raden je bh eerder te wassen. Ben je ook op zoek naar was tips voor het wassen van je nachtkleding? Vind die dan hier of bekijk ons overzicht met alle was tips.

Hoe droog ik mijn bh?

 1. Wring je bh niet uit, zo vervorm je de pasvorm.
 2. De beste manier om een bh te laten drogen is door deze met de cups naar boven op een handdoek te leggen. Indien nodig duw je met je hand de cups terug in vorm.
 3. Strijk nooit je bh’s!