Hoe kunnen wij je helpen?

Bestelling & Levering

Waar is mijn pakketje?

Via DHL: Als je je pakketje wilt volgen, dan kan dit met de Track & Trace code via de website van DHL. Deze kan je vinden in de e-mail die je ontvangt, als je pakketje ons magazijn heeft verlaten of op "My Hunkemöller".

*Tip: download de Hunkemöller app, dan heb je ook altijd inzicht in je bestelstatus.

Ik heb niet mijn (hele) bestelling ontvangen. Wat nu?

Soms kan het helaas voorkomen dat je niet de hele bestelling hebt ontvangen. Je kunt dan het beste even contact opnemen met onze klantenservice.

Ik heb een artikel ontvangen wat ik niet heb besteld. Wat nu?

Soms kan het helaas voorkomen dat je iets hebt ontvangen wat je niet hebt besteld. Je kunt dan het beste even contact opnemen met onze klantenservice.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen van mijn bestelling, wat kan ik doen?

Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen check dan eerst je Spam inbox. Mocht je nog steeds niets hebben ontvangen, dan kan je het beste contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik een bestelling annuleren?

Helaas, dat kan niet. Als je iets op Hunkemoller.nl hebt besteld, dan is de bezorging definitief. Je kunt dan niet meer annuleren.

Ben je nog steeds niet helemaal tevreden over je bestelling? Geen probleem. Nadat je het product hebt ontvangen, heb je 30 dagen de tijd om te beslissen of je de bestelling retour wil sturen.
Je kunt de bestelling gratis terugbrengen in een Hunkemöller-winkel of terugsturen via een DHL Servicepunt (€1,95).
* Retourkosten zijn van toepassing vanaf januari 2023

Retourneren in een Hunkemöller-winkel: 
Je kunt altijd gratis aankopen terugbrengen in de winkel. Laat gewoon de bevestigings-e-mail zien op je telefoon of neem het retourformulier mee. Het aankoopbedrag wordt binnen 3 werkdagen teruggestort, via de door jou gebruikte betalingsmethode. Vind hier de dichtstbijzijnde winkel.

Terugsturen via een DHL Servicepunt (€1,95):
1. Registreer je retouren in ons Return Portal. Hiervoor heb je het bestelnummer nodig en het e-mailadres waarmee de bestelling werd geplaatst. Je vindt het bestelnummer in de bestellingsbevestiging.
2. Verpak je retourzending in de originele doos. Heb je de originele doos niet meer? Gebruik dan een andere stevige verpakking. Verwijder wel alle oude labels en stickers van je pakket.
3. Je hebt geen printer nodig. Je ontvangt een bevestigings-e-mail van de retourregistratie met een QR-code. 
4. Je kunt je retourzending bij een DHL Servicepunt inleveren. Ze scannen dan de QR-code op je mobiel. Vervolgens drukken ze het retourlabel voor je af en je hoeft verder niets te doen! 
5. Als we het pakket hebben ontvangen, krijg je via e-mail bericht. Dit kan tot 10 werkdagen duren. Het bedrag wordt teruggestort op de gebruikte betaalmethode binnen 3 werkdagen na het sturen van de bevestigings-e-mail. De retourkosten van €1,95 worden ingehouden op de waarde van de geretourneerde goederen.
* Retourkosten zijn van toepassing vanaf januari 2023

Het retourneren van artikelen aan Hunkemöller is aan enige voorwaarden gebonden:
1. De artikelen moeten binnen 30 dagen worden geretourneerd. Deze periode begint op de dag dat je de bestelling ontvangt.
2. De artikelen moeten ongebruikt en onbeschadigd zijn, met alle originele labels en hangtags er nog aan.
3. Hunkemöller behoudt zich het recht voor om terugbetaling te weigeren als de artikelen niet in de oorspronkelijke staat worden geretourneerd.
4. Het is niet toegestaan om meerdere bestellingen in één retourzending te combineren. Als je meerdere bestellingen via een DHL Servicepoint wil retourneren, vraag dan op het Return Portal per bestelling een retourzending aan. Verpak elke retourzending in een aparte verpakking.

 

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen?

Natuurlijk! Je kunt je bestelling altijd op een ander adres laten bezorgen. In de checkout kun je aangeven wat je factuur- en bezorgadres is*. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, is het helaas niet meer mogelijk om het bezorgadres aan te passen. In je account onder ‘My Hunkemöller’ kan je je vaste bezorgadres opslaan en aanpassen.

*Let op: geen bezorging op een postadres of via een potsbusnummer.

Kan ik mijn bestelling laten bezorgen op een postadres?

Helaas, dat kan niet. Wij kunnen een bestelling niet bezorgen op een postadres of via een postbusnummer. Wij bezorgen alleen op een woon-/ werkadres. 

Ook bieden wij de Click & Collect optie. Dan kan je jouw bestelling online betalen en afhalen in de winkel.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Wij hebben de volgende bezorgopties* waar je uit kunt kiezen:
- Ophalen bij een DHL ServicePoint
- Thuisbezorging (met DHL)
- Ophalen in een Hunkemöller winkel naar keuze** 


DHL ServicePoint:
Vergeet niet je ordernummer mee te nemen als je je pakketje ophaalt. Je pakketje wordt maximaal 7 dagen bewaard op het DHL afhaalpunt. Hierna zal je bestelling worden geannuleerd en word je binnen 10 werkdagen terugbetaald via de betaalmethode die je hebt gebruikt. Heb je in de winkel afgerekend, dan ontvang je een mail met instructies. Als je je pakketje wilt volgen, dan kan dit via de website van DHL.


Thuisbezorging met DHL:
Als je je pakketje wilt volgen, dan kan dit met de Track & Trace code via de website van DHL. Deze kun je vinden in de bevestiging die je per e-mail ontvangt, als je pakketje ons voorraadcentrum heeft verlaten of op "My Hunkemöller".


Ophalen in de winkel**
Op het moment dat je pakketje aangekomen is in de winkel krijg je een email. Vergeet niet je ordernummer mee te nemen als je het pakketje ophaalt. Je pakketje wordt maximaal 14 dagen bewaard in de winkel. Hierna zal je bestelling worden geannuleerd en word je de volgende werkdag terugbetaald via de betaalmethode die je hebt gebruikt. Heb je in de winkel afgerekend, dan ontvang je een mail met instructies.


*Let op: Geen bezorging op een postadres of via een postbusnummer.
 

Klimaatneutraal bezorgd door DHL

Bestellingen die je bij Hunkemöller plaatst, worden klimaatneutraal bezorgd door DHL.

DHL zet zich namelijk in om de CO-uitstoot in het hele logistieke proces maximaal te reduceren: van het moment dat je pakket wordt opgehaald bij Hunkemöller, tot de bezorger voor de deur staat. Zo worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk pakketten bezorgd met elektrische bestelauto’s, of rijden de auto’s op de duurzame brandstof HVO100: een verandering die je niet ziet, maar wel veel beter is voor het milieu.

De restuitstoot compenseren DHL en Hunkemöller via het GoGreen-programma. Dankzij Gold Standard-projecten in ontwikkelingslanden compenseren we niet alleen de restuitstoot, maar wordt er ook een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de lokale economie.

DHL zet zich daarnaast ook in voor natuurherstel in Europa. Met investeringen in grootschalige herbebossingsprojecten worden belangrijke ecosystemen hersteld en wordt biodiversiteit bevorderd. Ook bieden de projecten de lokale gemeenschap sociale en economische voordelen.
Het uiteindelijke doel is om geen CO-uitstoot meer te veroorzaken. Als ontvanger draag je ook gemakkelijk je steentje bij.

Ben je niet thuis? Pas dan de bezorgtijd of -locatie aan in de Mijn DHL app. Zo staat de bezorger niet voor een dichte deur, en worden er geen onnodige kilometers gereden.


 

Hoe kan ik snel artikelen vinden op jullie website?

Bovenaan de website staat een zoekbalk. Hier vul je een zoekterm in. Zo kun je makkelijk en snel artikelen vinden of antwoorden op vragen die je hebt.

Hoe kan ik iets bestellen op Hunkemoller.nl?

Bestellen op Hunkemoller.nl is heel makkelijk. Je plaatst een artikel in je winkelmandje. Daarna ga je verder naar de checkout. Als je een Hunkemöller account hebt kun je inloggen met je emailadres.

Heb je geen account? Maak dan een profiel aan of bestel met het gasten checkout.

*Let op: het is niet (meer) mogelijk om te bestellen op hunkemoller.com.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op de leverdatum?

Wanneer je niet thuis bent wanneer de bezorger van DHL het pakketje komt aanbieden, maar één van je buren wel thuis is, dan wordt het pakketje bij de buren afgeleverd. Indien er geen van de buren thuis is dan zal het pakketje op volgende dag opnieuw worden aangeboden. Je ontvangt van de bezorger een DHL bezorger gemist kaart, hiermee kun je online een nieuwe afleverdag selecteren of een DHL punt waar je je pakketje binnen 7 dagen kunt ophalen. Doe je dit niet, dan wordt het pakketje en teruggestuurd naar ons distributiecentrum.

Binnen 10 werkdagen word je terugbetaald via de betaalmethode die je hebt gebruikt. Heb je in de winkel afgerekend, dan ontvang je een mail met instructies. 

Ik heb mijn bestelling te laat binnen?

Door de drukte in ons voorraad centrum en/of drukte bij de postbode kan het soms langer duren. Als je je pakketje wilt volgen dan kan dit met de Track & Trace code via de website van DHL. Deze kun je vinden in de bevestiging die je per e-mail ontvangt, als je pakketje ons voorraadcentrum heeft verlaten. Goed om te weten dat je altijd van ons een bevestiging per e-mail krijgt als je pakketje is verzonden.

*Tip: download de Hunkemöller app, dan blijft je altijd op de hoogte van je bestelstatus.

Is er een overzicht van alle Hunkemöller winkels?

Je kunt alle Hunkemöller winkels vinden in onze storelocator. Gewoon even je postcode en plaats invullen, dan krijg je de winkels bij jou in de buurt.

Wat is jullie standaard levertijd?

Binnen een paar werkdagen wordt je pakketje geleverd. Actuele bezorgdagen worden gecommuniceerd in de check-out.

Mijn Track & Trace code werkt niet. Wat nu?

Als je een Track & Trace code ontvangt, dan kan het 24 uur duren voordat je je pakketje kunt volgen.
Het zendingsnummer bestaat uit 10 cijfers. Krijg je een foutmelding, controleer dan het ingevoerde zendingsnummer en probeer het (later) opnieuw. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met DHL Klantenservice.

Waar vind ik mijn Track & Trace code?

Als je je pakketje wilt volgen, dan kan dit met de Track & Trace code via de website van DHL. Je ontvangt een Track & Trace code wanneer je hebt gekozen voor thuis levering of een DHL ServicePoint.
Deze kan je vinden:
- in de bevestiging die je per e-mail ontvangt, als je pakketje ons voorraadcentrum heeft verlaten,
- of op "My Hunkemöller". 

Tip: download de Hunkemöller app, dan heb je ook altijd inzicht in je bestelstatus.

Ik heb een verkeerde maat of kleur opgestuurd gekregen. Wat nu?

Soms kan het helaas gebeuren dat je een verkeerde maat of kleur hebt ontvangen.
Je kunt dan het volgende doen: 
- het artikel gratis retourneren. Gebruik daarvoor de retoursticker uit het pakket en bestel het opnieuw via de website. Binnen 10 werkdagen word je terugbetaald via de betaalmethode die je hebt gebruikt. Heb je in de winkel afgerekend, dan ontvang je een mail met instructies.
- of retourneer het artikel via de winkel en bestel het opnieuw via de website. De volgende werkdag word je terugbetaald via de betaalmethode die je hebt gebruikt.

Hoeveel zijn jullie verzendkosten?

Verzendkosten
De verzendkosten zijn afhankelijk van je hoe je bestelling wenst te ontvangen:
- Kies je in de check out voor ophalen van je bestelling in een winkel naar keuze, dan betaal je geen verzendkosten.
- Verzendkosten via DHL zijn €4,90 per bestelling.
- Wanneer u een bestelling bij een DHL ServicePoint wilt laten bezorgen bedragen de verzendkosten €3,95 per bestelling.

Bij een orderbedrag vanaf €65 betaal je geen verzendkosten.

*Let op: Geen bezorging op een postadres of via een postbusnummer.

Kan ik mijn aankoop laten inpakken?

Ja, je kan gemakkelijk een cadeauverpakking aan je winkelmandje toevoegen. De cadeauverpakking is in één maat verkrijgbaar. Wanneer je verschillende items besteld hebt en zeker wilt zijn dat alles past, bestel dan meerdere cadeauverpakkingen.

Hou er rekening mee dat de cadeaudoos alleen in ongevouwen/ongebruikte staat kan worden geretourneerd, anders kom je niet in aanmerking voor restitutie.