Together Tomorrow

We doen dit samen. Ga mee op onze reis naar een duurzamer morgen. Wij werken aan verandering – voor een betere, groenere toekomst. En dat doen we zo.

Transparantie in de supply chain

Hunkemöller zet zich in voor meer transparantie in de productieketen. We werken er hard aan om data te verzamelen om een inzicht te krijgen in de diepere lagen van onze supply chain. Door het delen van onze Tier 1 productielocaties kunnen we de mensenrechten in de kledingindustrie verbeteren in lijn met de United Nations Guiding Principles on Business and Human Rights. Onze Tier 1 fabrikanten staan daarom op onze eigen website. Tier 1 fabrieken (onze directe leveranciers) zijn betrokken bij de laatste productiefase van een product en de verpakking voor verzending.

We zijn niet de eigenaar van de fabrieken waar onze producten gemaakt worden – zij produceren ook voor andere merken en retailers. We werken samen met een netwerk van leveranciers waarmee we een hechte relatie hebben opgebouwd en die technisch expert zijn in hun vakgebied. Door te kiezen voor een beperkt aantal leveranciers kunnen we hen op lange termijn echt leren kennen, hun behoeften & uitdagingen beter begrijpen om zo op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier zaken te doen. We zijn trots op onze leveranciers en onze gezamenlijke inspanningen om de beste duurzaamheidsnormen op sociaal-en milieugebied na te streven. Wij geloven dat transparantie bedrijven in staat stelt om de krachten te bundelen en samen met maatschappelijke organisaties en andere stakeholders de rechten van werknemers, gemeenschappen en individuen te bevorderen en beschermen en milieurisico's te identificeren, te beoordelen en te voorkomen. Bovendien geeft het stakeholders de mogelijkheid om hun rechten te doen gelden, om merken aansprakelijk te stellen en kunnen consumenten zo weloverwogen aankoopbeslissingen nemen. We zullen de Tier 1 productielocaties twee keer per jaar bijwerken. Klik hier om de lijst met fabrieken van Hunkemöller te downloaden.

Klick hier om de lijst met fabrieken van Hunkemöller te downloaden.

Lees meer over het Mensenrechten Beleidsverklaring van Hunkemöller
hier.

 
 

Een beter morgen voor MENSEN

Meer informatie

Een beter morgen voor de PLANEET

Meer informatie

Een beter morgen met betere PRODUCTEN

Meer informatie

Onze collecties

Wilt u melding maken van juridische, ethische of compliance-overtredingen die verband houden met de activiteiten van Hunkemöller? U kunt uw klacht hier melden.