Hunkemöller x Pink Ribbon

Hou van jezelf uit liefde voor je borsten

Deze oktober is het thema van Borstkankermaand de liefde voor jezelf.

Wist je dat vrouwen die blij zijn met hun borsten, vaker een borstonderzoek bij zichzelf doen? 
Onderzoek wijst uit dat hoeveel je van jezelf houdt, bepaalt hoe zorgvuldig je je borsten onderzoekt. 2 van de 3 vrouwen checken hun borsten niet omdat ze niet van hun borsten houden.  
Dit moet veranderen! Het is tijd om alle borsten liefde te geven. Het is tijd om over borsten te praten, let’s talk titties.  

Om de aandacht voor borstkanker te vergroten en het belang van zelfonderzoek te benadrukken, hebben we het deze maand over wat vrouwen van hun borsten vinden.  

Volg de #TittyTalks op Instagram en meng je ook in het gesprek!

Steunen Pink Ribbon

Elk jaar ontwerpt Pink Ribbon een armband om geld in te zamelen. Met het armbandje kunnen we laten zien dat we ze steunen. Dit jaar noemen ze de armband een ‘omarmband’ om zo alle vrouwen die tegen borstkanker vechten te omarmen. Koop je armband hier of in onze winkels.
Shop nu

Voorgevormde bh zonder beugel Bessie Pink Ribbon

En ook als je de roze bh zonder beugel Bessie Wireless Bra koopt, steun je Pink Ribbon. 100% van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon om ze te steunen bij het werk dat ze doen om het bewustzijn over borstkanker te vergroten.
Shop nu

Lets talk titties!

Om onder de aandacht te brengen dat alle borsten mooi zijn, en dat ‘normale’ borsten niet bestaan, openen we deze maand het gesprek met de sociale-mediacampagne #TittyTalks. We behandelen dit serieuze onderwerp op een lichthartige manier door bekende vrouwen te vragen over hun kostbare lichaamsdelen te praten. Hoe kijken zij naar hun borsten? Wat vinden ze er mooi aan en welk rapportcijfer zouden ze geven? Bekijk het allemaal via onze Instagram en volg #TittyTalks. Deel het en start je eigen #TittyTalk met je vrienden.

De naakte waarheid over borstkanker

  • • 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt in hun leven de diagnose borstkanker. Hoewel in de laatste decennia de overlevingskans aanzienlijk is toegenomen, leidt de ziekte elk jaar toch nog steeds tot 3.000 doden. Het is dus ook van levensbelang dat meer onderzoek wordt gedaan.
  • • Een enquête door Hunkemöller onder 1.615 ondervraagden wees uit dat een negatief zelfbeeld een risico vormt voor de gezondheid van vrouwen.
  • • Als je jezelf regelmatig onderzoekt en de tijd neemt om echt goed naar je borsten te kijken, helpt dit om de vroege stadia van borstkanker op te sporen (wat je kansen vergroot om deze ziekte te overleven).


Kijk op de Pink Ribbon-website  voor meer informatie over hoe je zelf je borsten kan checken en waar je op moet letten.  

Een negatief zelfbeeld is een risico voor de gezondheid

Dit is de verontrustende uitkomst van een onderzoek dat we hebben uitgevoerd voor Pink Ribbon over hoe blij vrouwen met hun borsten zijn. De sociale media lijken een grote rol te spelen als het gaat om hoe vrouwen naar hun borsten kijken. Door het beperkte schoonheidsideaal dat op de sociale media te zien is, denken veel vrouwen dat hun borsten niet ‘normaal’ zijn. We willen dit idee van ‘normaal’ op de schop nemen en aantonen dat ‘normaal’ niet bestaat omdat alle borsten verschillend zijn. En sexy heeft heel veel vormen. De ene vrouw denkt misschien dat haar borsten te klein zijn, en de andere vrouw juist dat die van haar niet gelijk zijn. We willen de aandacht vestigen op diversiteit, van borsten wel te verstaan. Door de verschillen te vieren en goed voor onszelf te zorgen, worden we geestelijk en lichamelijk gezonder.

Je eigen lichaam door en door kennen is ook een vorm van liefde voor jezelf. Je lichaam en je borsten blijven veranderen met de tijd. Zorg goed voor je lichaam en weet hoe je borsten aanvoelen en er uit zien. Hierdoor wordt het makkelijker om zo vroeg mogelijk eventuele veranderingen en afwijkingen op te merken. Als er iets niet goed voelt, ga dan naar je huisarts.

Dus voor de volgende keer dat je voor de spiegel staat: durf te kijken. Echt goed te kijken.