Goede bh

Hoe weet je of je bh goed past? Hier moet je op letten bij het dragen van een bh!

De schouderbandjes

Comfort is het allerbelangrijkst! De schouderbandjes van je bh moeten niet te strak zitten, maar ook niet zo los dat ze van je schouders afglijden.

Snijden je bandjes in je schouders?

Misschien draag je een te grote omvangs maat (dit is het cijfer in je bh maat). Als deze te groot is geeft de bh band niet de juiste ondersteuning waardoor je schouderbandjes al het werk doen. Snelle oplossing: maak de bandjes van je bh losser door ze te verstellen.

Glijden je bandjes telkens van je schouders af?

Dan zijn je schouderbandjes te lang. Probeer ze strakker te maken door ze te verstellen. Kan je je schouderbandjes niet verstellen probeer dan bh stijlen met verstelbare schouderbandjes of gebruik een fashionclip om de bandjes bij elkaar te houden.

De bh-band

De band van je bh zorgt voor het meeste support! Dus het is belangrijk dat deze goed aansluit maar hij mag niet te strak zitten.

Snijd je bh-band in je lichaam?

Dan is je bh-band te strak en draag je waarschijnlijk een te kleine omvangs maat. Met de juiste omvangs maat moeten er nog twee vingers onder je bh-band passen. Snelle oplossing: sluit je bh op een losser haakje. Draag je hem al op het meest losse haakje? Dan heb je toch echt een grotere maat nodig.

Kruipt je bh-band aan de achterkant omhoog?

Dan is je bh-band waarschijnlijk te los en draag je een te grote omvangs maat. Snelle oplossing: verstel je bh band door je bh sluiting te verstellen naar een strakkere sluiting. Draag je hem al op de strakste sluiting? Dan heb je een kleinere maat nodig.

De cups

Het is de bedoeling dat je borsten helemaal in de cups passen en dat deze goed aansluiten.

Komen je borsten boven de cup uit of krijg je een soort dubbele borst?

Grote kans dat je cups te klein zijn. Zit je bh band goed? Dan heb je een grotere cup maat nodig. Zit je bh-band ook te strak? Dan kan het helpen om een grotere omvangsmaat te proberen. Snelle oplossing: maak je schouder bandjes losser.

Staan de cups van je borst af en/of krijg je een plooi in je cup?

Dan zijn je cups waarschijnlijk te groot. Probeer dan een kleinere cup maat. Zit je bh-band ook niet goed? Dan kan het helpen om een kleinere omvangs maat te nemen. Snelle oplossing: maak je schouder bandjes strakker.

Wist je dat een bh eigenlijk een levensduur van maar ong. 8 maanden heeft als je deze dagelijks draagt? Draag je dezelfde bh regelmatig en al voor een langere tijd dan kan het dus ook gewoon zijn dat je bh aan vervanging toe is. Is het een nieuwe bh en heb je last van eerder genoemde problemen? Dan heb je waarschijnlijk een andere maat nodig of zou je baat kunnen hebben bij een andere bh-stijl. Ontdek welke bh-stijl het beste bij jou past! Ben je op zoek naar je allereerste bh? Dan hebben we hier de tips voor jou!

Ontdek jouw perfecte bh vorm met onze sexy shapes tool!

ontdek jouw sexy shape

Aanbevolen voor jou