Wat is een voedingsbh?

Een voedingsbh is speciaal ontworpen zodat je makkelijk borstvoeding kan geven. Met één hand maak je de cup van de voedingsbh los waardoor je je baby gelijk kan aanleggen. Niet alleen hierom is het fijn om een voedingsbh te dragen, maar ook omdat een voedingsbh comfortabeler zit dan een normale bh.

Vanaf wanneer een voedingsbeha dragen?

Een voedingsbh draag je na de bevalling wanneer je borstvoeding geeft. Sommige dragen een voedingsbh al tijdens de zwangerschap omdat een voedingsbh door o.a. de stof comfortabeler zit dan een gewone bh. Waar een bh de borsten kan afknellen, rekt een voedingsbh mee en past zich aan de vorm van de borst aan.

Tip: Onze niet-voorgevormde voedingsbh's zijn ook zeer geschikt om te dragen als meegroei/zwangerschaps bh. Door de fijne stof van de cups rekken deze mee wanneer je borsten nog groeien. Ga je een voedingsbh dragen als meegroei/zwangerschapsbh? Draag deze in het begin van je zwangerschap dan op een strakker haakje zodat je deze kunt verstellen als je borsten groeien.

Onze
Nursing Bhs

Hoe werkt een voedingsbh?

De cups van een voedingsbh kan je afzonderlijk los maken middels een clipje bij de schouderbandjes. Zo ontbloot je gemakkelijk je borst zonder je bh uit te doen. Dit kun je gemakkelijk met één hand doen terwijl je met de andere je baby vasthoudt. tip: als je een voedingsbh wilt dragen gedurende de nacht, draag dan een voedingsbh zonder beugels. Dit is namelijk beter voor je borsten.

Welke maat voedingsbh dragen?

Omdat je borsten gedurende de zwangerschap groeien is het aan te raden om vanaf week 36 een voedingsbh te kopen omdat je dan weet hoe groot je borsten zijn geworden. Je kunt als indicatie de bh maat gebruiken die je op dat moment draagt. Zorg dat je voedingsbh goed past op het laatste haakje zodat je deze kan verstellen als je na de zwangerschap afvalt. Vergeet niet dat je nog wat ruimte in de cups moet hebben voor compressen.

Wat is dan een zwangerschapsbh?

Een zwangerschaps bh is een bh waarvan de cups vaak gemaakt zijn van een stof met stretch zodat deze met je borsten meegroeien. Net zoals een voedingsbh knelt een zwangerschaps bh niet en biedt deze de nodige ondersteuning. Het verschil met een voedingsbh is dat een voedingsbh multifunctioneel is doordat je de cups gemakkelljk los kan maken om zo borstvoeding te geven.

Bh’s zonder beugel of sport bh

Een normale bh met beugel kan erg oncomfortabel zijn om te dragen tijdens de zwangerschap, omdat de beugel de buik kan irriteren. Een goede oplossing hiervoor is om te kiezen voor een bh zonder beugel of een sport bh. Deze bh’s geven het gevoel dat je (bijna) geen bh draagt. We hebben een groot aanbod van bh’s zonder beugels en sport-bh’s.
Ben je ook benieuwd naar wat je tijdens je zwangerschap qua badmode kan dragen? Laat je dan inspireren met onze tips voor zwangerschapsbadmode! Of check welk zwangerschapsondergoed je kan dragen!

Bh's zonder