Zwangerschapsondergoed

Wat is zwangerschapsondergoed?

Zwangerschapsondergoed is ondergoed speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen. Het is gemaakt van zachte stoffen met stretch zodat ze meereken wanneer je lichaam groeit. Zwangerschapsondergoed zorgt dus voor comfort! Maar wist je dat je best gewoon ondergoed kan dragen tijdens je zwangerschap? Zolang jij het nog lekker vind zitten kan je het prima dragen. Mocht je uiteindelijk kwaaltjes krijgen kan je altijd nog speciaal zwangerschapsondergoed aanschaffen. Ontdek welk ondergoed je prima als zwangerschapsondergoed kan dragen!

Wat voor zwangerschapsondergoed heb ik nodig?

Het belangrijkste is dat je ondergoed comfortabel zit! Daarom is het aan te raden om goed op de materialen te letten. Is je ondergoed gemaakt van zachte stoffen? En nog belangrijker, zit er stretch in? Dan zit je wel goed! Wat betreft stijlen, hebben we hier een aantal tips voor je.

Tip: draag op zijn minst een maatje groter dan je normale slip maat. Zo heb je ruimte om te groeien.

Brazilians

Brazilians zijn handige onderbroeken om te dragen als zwangerschapsondergoed. Een brazilian rust laag op je heupen, en valt daardoor onder je bump, waardoor het ondergoed dus niet op je buik drukt.

Shop Brazilians

Strings

Als je het nog steeds lekker vindt zitten, kan je best nog strings dragen tijdens je zwangerschap. Ook hier is het handig om strings te dragen die laag vallen, zodat ze onder je buikje vallen. Afhankelijk van hoeveel je groeit, kan je in het begin zelfs nog je gewone strings dragen.

Shop Strings

Naadloos ondergoed

Zoals de naam al verklapt, heeft een naadloze onderbroek geen naden en dit maakt dit type ondergoed fijn om te dragen tijdens je zwangerschap. Er zitten geen naden in die in je huid snijden waardoor het super comfortabel zit!

Shop naadloos ondergoed

Welk zwangerschapsondergoed doe je aan na de bevalling?

Eigen ondergoed

In principe zal je lichaam terug slinken naar je oorspronkelijke figuur. Dus zodra het weer comfortabel voelt kan je in eigenlijk je eigen ondergoed weer aan. Wel is het aan te raden om strings in het begin nog even in de kasten te laten liggen. Deze zijn niet zo handig in combinatie met kraamverband.

Hoge taille slips

Na de geboorte vindt je het misschien wel fijn om ondergoed te dragen die je wat meer steun geeft. In dit geval kan je hoge taille slips proberen en kijken of dit jou de juiste steun en comfort biedt. Je buik krijgt namelijk meer steun gezien zo'n slip vaak boven je navel valt.

Shop hoge taille slips

Boxers

Boxer zijn altijd fijn om te dragen na je bevalling! Helemaal als je in het begin nog kraamverband moet gebruiken. Doordat een boxer als een broekje valt past het kraamverband er prima in.

shop boxers