Welke bikini past bij mijn figuur?

Hello summer! We've missed you! Lekker naar het strand om te genieten van de zon! Maar welke bikini trek jij aan naar het strand? Deze bikini stijlgids helpt jou om je favoriete bikini stijl te vinden. Omdat elk lichaam uniek is hebben wij gekeken naar de 5 meest bekendste lichaams figuren. Ben je op zoek naar een bikini voor een peerfiguur? Of heb jij een appelfiguur of zandloperfiguur? Vind hier een bikini stijl die perfect past bij jouw figuur! En geen zorgen, deze bikini tips zijn puur bedoelt ter inspiratie! Je moet uiteindelijk gewoon dragen waar jij je comfortabel in voelt of wat jij leuk vindt. Dat jij een bepaald lichaamstype hebt betekent uiteraard niet dat je alleen de gesuggereerde bikini kan dragen. Dus laat je inspireren en geniet van de zomer!

Bikini Peerfiguur

Heb jij een peerfiguur? Lees: smalle schouders en slanke taille, heupen die breder dan je schouders zijn en vollere boven benen en billen.Probeer dan vooral de nadruk op je bovenlichaam te leggen! Draag bijvoorbeeld een strapless (bandeau) bikini om je schouders breder te laten lijken. Of kies voor een bikini top met een kleurrijke en/of felle print. Ben je onzeker over je onderlichaam? Kies dan een broekje met een hogere taille. Deze laat je heupen optisch smaller lijken en verdoezelt een eventueel buikje. Een andere optie die ook altijd goed werkt is een matching pareo!

Shop badmode

Bikini Appelfiguur

Ben jij gezegend met dunne benen maar heb je een korter bovenlichaam? Kies dan voor een lager en/of hoog uitgesneden bikini broekje. Zo verleng en accentueer je jouw bovenlichaam en laat je jouw benen langer lijken! Vooral bikini broekjes in felle kleurtjes of met een leuk printje zullen je goed staan! Wil je je buikje verhullen? Kies dan bijvoorbeeld voor een high-waist bikinibroekje. Liever wat meer bedekking? Kies dan een badpak of tankini met plooien rond je taille. Door deze plooien creëer je meer volume aan de bovenzijde en leg je de nadruk op het smalste gedeelte van je taille.

shop badmode

Bikini Zandloperfiguur

Heb je een smalle taille, bredere heupen en een goed paar schouders? Dan ben jij in het bezit van het super vrouwelijke zandloper figuur. Leg de nadruk op je taille en accentueer je schouders door te kiezen voor bijvoorbeeld een mooie haltertop. Heb je een grotere cup maat? Kies dan voor goede ondersteuning. Een bikini top met een beugel en rechte bandjes zijn ideaal. Wanneer je de top iets kleiner wilt laten lijken kies je voor één kleur, maar kun je de speelse twist behouden met kleine versieringen en studs.

shop badmode

Bikini Atletisch figuur

Ben je smal gebouwd en heb je subtiele rondingen? Dan heb jij het figuur van een astonishing athlete. Om je figuur wat meer vorm te geven waar nodig kun je kiezen voor wat meer uitgesproken bikini’s. Draag een top met bijvoorbeeld ruches, franjes en/of prints om meer volume te creëren. Of ga voor een triangel top (met extra padding). Om je heupen meer vorm te geven kun je het beste een klein bikini broekje kiezen met touwtjes aan de zijkant. Door de verstelbare bandjes creëer je meer curves!

shop badmode

Bikini omgekeerde driehoek figuur

Zijn jouw schouders breder dan je heupen? En ben je voller aan de bovenkant dan aan de onderkant? Dan heb je een v-silhouet. Je kunt je figuur in balans brengen door de aandacht naar beneden te trekken. Draag bikini broekjes in felle kleuren en kies een top in een egale, donkere kleur. Of kies een vrolijk broekje met extra (cute) details zoals franjes. Als je ook een grotere cupmaat hebt is het fijn om een top te dragen die voldoende ondersteuning bieden. Draag dan bijvoorbeeld halter tops of bikini tops met beugel.

shop badmode

Nieuwe Badmode collectie

Shop