Sport bh voor hardlopen

Shop

Je hebt je hardloop outfit al helemaal samengesteld; een leuke top, een fijne sport legging en goede ren schoenen. You are almost ready to go! Je raadt het waarschijnlijk al, maar voor ons vrouwen is er nog één ander essentieel onderdeel van onze hardloop outfit: de juiste sport-bh.

Waarom moet je een sport-bh dragen tijdens het hardlopen?

Een sport-bh is bedoeld om tijdens het sporten de extra bewegingen op te vangen. Tijdens het hardlopen krijgen je borsten veel schokken te verduren. Zo zullen je borsten bij iedere stap op en neer bewegen waarbij de neerwaartse beweging het meeste impact heeft op je borsten. Draag je een verkeerde of geen sport-bh tijdens het hardlopen, dan heb je op de lange termijn kans dat je borsten minder stevig worden en hun vorm verliezen. Ook kan het na verloop van tijd zorgen voor overbelasting van je nek en rug wat tot vervelende blessures kan leiden. Daarnaast is het ook gewoon fijn om een sport-bh te dragen tijdens het hardlopen omdat het je borsten beter op hun plek houdt wat ook lekkerder rent.

Welke sport-bh voor hardlopen?

Aangezien hardlopen een intensive sport is raden wij iedereen aan om een sport-bh te kiezen die extra ondersteuning biedt, zowel voor vrouwen met grotere als kleinere borsten. Teveel ondersteuning tijdens het hardlopen kan namelijk geen kwaad, te weinig wel. Bij ons zijn dit de level 3 sport-bh’s voor high impact sporten. Level 3 sport-bh’s zijn namelijk zo ontworpen om extra steun te bieden en je borsten zo stevig mogelijk tegen je lichaam aan te houden.

Level 3 sport-bh's

Sport bh's

Shop

4 tips voor het passen van een sport-bh

 1. Een sport-bh mag een stuk strakker zitten dan een normale bh!
  Voelt je sport-bh strak aan? Dit is niet erg zolang je maar niet het gevoel hebt dat je niet meer kan ademen of dat je borsten gekneld worden en pijn doen. Een sport-bh hoort namelijk strak te zitten om zo de beste ondersteuning te bieden. Vaak zijn we geneigd om dan een grotere sport-bh te nemen, maar hierdoor kan de bh juist zijn functionaliteit verliezen.

 2. Sluit een sport-bh met haaksluiting op het laatste haakje.
  Heeft de door jou gekozen sport-bh een haaksluiting? Sluit deze dan tijdens het passen op het laatste haakje en kijk of deze dan alsnog goed aansluit. Mocht de sport-bh na verloop van tijd lichtjes uitrekken kan je deze altijd nog strakker maken om zo alsnog genoeg ondersteuning te krijgen.

 3. Let's move! Ren of spring een stukje tijdens het passen van een sport-bh
  Om te testen of de sport-bh comfortabel zit en tegelijkertijd genoeg ondersteuning biedt, is het altijd handig om een kort stukje te gaan rennen of springen. Dit kan gewoon binnenshuis. Verschuift je sport-bh niet en zit hij lekker? Dan zit de sport-bh goed!

 4. Strek je armen boven je hoofd en kijk of de sport-bh omhoog kruipt. Zo ja, je hebt een kleiner maatje nodig!
  Om te kijken of je sport-bh strak genoeg zit kan je je armen boven je hoofd strekken. Als bij het strekken de sport-bh omhoog kruipt heb je een sport-bh nodig met een kleinere omvangs maat. Heeft de sport-bh een cup maat? Dan is het handig om ook te letten op hoe de cup valt. Zit de cup ook niet goed? Dan kun je een sport-bh proberen in een kleinere maat. Zit de cup wel goed? Dan heb je wellicht een sport-bh nodig hebt met een kleinere omvang maar met één cup maat groter.

Shop onze
Sport Bras

Level 1

Shop

Level 2

Shop

Level 3

Shop