Eerste bh

In het leven van elk meisje komt het moment ooit: je eerste bh. Je schaamt je waarschijnlijk. En je twijfelt: wat moet je doen? Even een winkel binnenlopen en gewoon kopen samen met je moeder? No way! Je weet niet goed hoe je het moet aanpakken. En je zoekt het liever eerst zelf uit, maar misschien vind je het stiekem toch wel fijn als je moeder je helpt? Je moeder draagt tenslotte ook een bh, dus gek zal ze het niet vinden als jij haar hulp vraagt!

Er zijn meisjes die niet kunnen wachten totdat ze ook een bh kunnen kopen, omdat bijvoorbeeld hun vriendinnen er al een hebben. Maar er zijn ook meisjes die het helemaal niks vinden omdat ze bijvoorbeeld de eerste van de klas zijn. Belangrijk is om te weten dat het allemaal heel normaal en natuurlijk is en dat je je niet hoeft te schamen. Vrijwel geen enkel meisje is echt helemaal tevreden over haar borsten. Toch moeten we het ermee doen.

Vanaf wanneer heb je een eerste bh nodig?

Wanneer je een bh nodig hebt, heeft niets met leeftijd te maken en is bij iedereen verschillend. Ieder lichaam ontwikkeld en groeit namelijk in z'n eigen tempo. Maar wanneer heb je dan wel je eerste bh nodig? Als je je zonder bh niet meer prettig voelt, als ze door je shirt heen goed te zien zijn of als ze tijdens het lopen of met sporten pijn doen, is het tijd om een bh te gaan dragen.

BH's

Welke bh maat heb je nodig?

75 A, 80B, 85C.. Het lijkt wel een geheime code, maar het is eigenlijk heel eenvoudig: de cijfers staan voor je borstomvang. Daarvoor meet je de omvang van je lichaam precies onder je borsten. De hoofdletter achter die cijfers hebben met de grootte van je borsten te maken. A staat voor kleine, F voor grote borsten. In een van onze Hunkemöller winkels kan je jezelf laten opmeten om erachter te komen welke bh maat je nodig hebt. Vind je dit spannend? Dan kan je jezelf ook thuis opmeten met behulp van ons handige filmpje en deze speciale tool. Zo kan je zelf gemakkelijk ontdekken welke bh maat jij nu nodig hebt! tip: vraag je moeder eventueel hulp bij het opmeten zij kan vast wel met een meetlint overweg!

Waar moet je op letten bij het kopen van je eerste bh?

Het belangrijkste bij een eerste bh is dat je een bh koopt die lekker zit. Je borsten groeien tenslotte, en kunnen dus wat gevoeliger zijn. Waarschijnlijk moet je in het begin wel even wennen aan je eerste bh, dit is heel normaal. Ook is het belangrijk dat een bh goede ondersteuning geeft. Veel meiden beginnen daarom met een bh zonder beugel of een bh met zachte cups.

Basis bh's

Alle bh's

Shop

Waar koop je je eerste bh?

Je kan natuurlijk naar een winkel gaan om daar je eerste bh te kopen (bijvoorbeeld samen met je moeder). Het makkelijke hiervan is dat het winkel personeel je kan helpen bij het vinden van een eerste bh die bij jou past. Vind je het toch te spannend om een bh te kopen in de winkel? Meet dan thuis op welke bh maat je ongeveer nodig hebt met behulp van deze tool. En bestel samen met je moeder een aantal bh's online. Er zijn hele leuke te vinden en op deze manier kan je gewoon rustig op je gemak in je eigen kamer passen en kijken wat wel en niet lekker zit. De bh's die niet goed zitten kan je daarna eventueel ruilen of terugsturen. Verder moet een bh moet als een tweede huid zitten, niet knellen en je borsten mogen er niet uitpuilen. Wil je precies weten hoe een bh goed zit? Lees dan snel verder!