Meet Josefina

Gemaakt voor jouw lichaam, met aandacht voor de planeet.


Dit is Josefina. Gemaakt voor jouw lichaam, met aandacht voor de planeet. Dit onze meest duurzame capsulecollectie. Tot nu toe dan, want de Josefina collectie is een van de stappen op onze reis naar een meer duurzame productie.

Deze reis is onderdeel van ons initiatief ‘Together Tomorrow’, waarbij het onze missie is om onze duurzame praktijken steeds te blijven verbeteren. Onze lingerie is nog steeds een ode aan je lichaam, maar nu ook nog eens beter voor de planeet.
Over de collectie

Wat je echt bijzonder maakt, zijn de dingen die je niet kan zien. En zo is het ook met onze Josefina capsulecollectie, een kleinschalige collectie die bestaat uit een bh, een body en slips. Het maken van de flirterige, feminine lijn is een natuurlijke stap in onze evolutie. Bij deze kleine premium collectie hebben we onze kennis over lingerieproductie samengevoegd met de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid. Het is een collectie die niet alleen adembenemend mooi is, maar ook eens nog onze meest duurzame capsulecollectie (tot nu toe).
Shop nu

We maken een van de meest complexe kledingstukken die je ooit zult hebben. De bh. Een bh kan uit wel 50 verschillende onderdelen bestaan en dat is een van de redenen waarom het niet makkelijk is om ze duurzaam te produceren. Gelukkig zijn we gek op uitdagingen! Onze ontwerpers zijn druk bezig te onderzoeken hoe elk onderdeel meer duurzaam kan worden gemaakt. De meeste materialen uit de Josefina capsulecollectie bevatten gerecyclede materialen. Het is onze ambitie om de werkelijke percentages gerecycled materiaal steeds verder te verhogen. We gebruiken nu al 100% gerecycled kant, gemaakt van gerecycled nylon en elastaan, en laminering van 100% gerecycled polyester voor onze voorgevormde bh’s. Bovendien hebben we voor deze stijl ook mesh en elastische bandjes geselecteerd die gerecycled nylon bevatten, met hangtags van gerecycled papier met FSC-keurmerk.

 

Bh Josefina - Zwart

Shop Nu

Body Josefina - Zwart

Shop Nu

Bh Josefina - Groen

Shop Nu
De productie van deze collectie vindt plaats dicht bij de oorsprong van de afzonderlijke onderdelen, om zo onnodige transportkilometers te voorkomen en onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We hebben tijd geïnvesteerd om onze ‘Tier 2’-leveranciers (tweedelijnsleveranciers die onze onderdelen maken) te onderzoeken om zo te ontdekken waar we nog meer vooruitgang kunnen boeken.
Shop nu

Het is tijd voor positieve actiemaatregelen. Hier bij Hunkemöller maken we lingerie die je ondersteunt, beschermt en empowert. En dat moeten we ook doen voor het milieu. We gaan de uitdaging aan om de productiemethoden van onze kledingstukken te verbeteren, en zo onze planeet beter te beschermen. De modebranche heeft een negatieve invloed op het milieu en we zijn verantwoordelijk voor onze eigen voetafdruk. Daarom zetten we elke dag weer stappen om onze kledingstukken duurzamer te ontwerpen. Deze stappen vormen onderdeel van onze reis, en deze reis is onderdeel van ons initiatief dat we ‘Together Tomorrow’ hebben genoemd. Dit is onze belofte dat we voor onze planeet zorgen. De Josefina collectie is een kleine stap op weg naar dat doel. Een prachtige stap. Samen maken we de keuzes voor een betere toekomst