7 Tips voor het passen en kopen van een bh

Shop bh's

Goede bh kopen

 1. Sluit de bh tijdens het passen op de meest losse stand.
 2. Zo kan je de bh altijd nog strakker dragen wanneer hij met de tijd iets is uitgerekt en kan je er langer mee doen.

 3. Check altijd hoe de bh staat onder je kleren.
 4. Zit de bh lekker? Trek dan altijd nog een shirt erover aan om ook te zien hoe de bh staat onder kleren.

 5. Shop liever geen bh’s tijdens je ‘maandelijkse feestje’.
 6. Ga liever niet voor bh’s shoppen als het weer die tijd van de maand is. Je borsten kunnen dan wat voller en gevoeliger zijn waardoor je misschien de verkeerde maat neemt.

 7. Controleer of de beugels goed zitten.
 8. Het uiteinde van de beugels die aan de binnenkant zitten horen op het midden van je borstkas te zitten. De uiteindes van de beugels die aan de buitenkant zitten horen netjes om het uiteinde van je borst te vallen. Wanneer je op de beugel drukt en er nog deels borst onder zit, dan heb je een verkeerde maat aan.

 9. Schuif twee vingers onder de bh band om de maat te checken.
 10. De bh-band hoort niet omhoog te kruipen maar moet ook niet te strak zitten. Als je twee vingers eronder kunt schuiven heb je een goede omvangs maat aan.

 11. Kijk of de cups goed aan sluiten op je borsten.
 12. Staan de cups van je borst af of komen je borsten er juist boven uit? Dan heb je de verkeerde cup maat aan.

 13. Bij twijfel, vraag om hulp!
 14. Twijfel je over de bh-maat? Laat je dan opmeten in de winkel. Je kunt gerust aan een medewerker vragen of ze je kunnen helpen bij het bepalen van je bh maat. Dit is voor hen dagelijkse kost! Ook kunnen medewerkers je helpen met het vinden van de juiste fits of suggesties aan je geven. Zo kun je op je gemak passen en de juiste bh kopen.

Hopelijk heb je wat aan onze tips! Wil je erachter komen of je huidige bh’s goed zitten dan kan dat via dit artikel. Als je opzoek bent naar meer inspiratie bekijk dan deze pagina. En als je liever wilt gaan shoppen bekijk dan eens onze nieuwste collectie! Of ontdek de 5 redenen om wel een bh te dragen!