Wanneer nieuw ondergoed kopen?

Shop Alle Slips

Hoe vaak wissel jij van bh? Of wissel jij helemaal niet? Wist je dat je bh gemiddeld 8 maanden meegaat en daarna aan vervanging toe is? Het ligt er natuurlijk aan hoe je met je bh omgaat (lees: manier van wassen, opbergen). Draag je om de beurt andere bh’s of heb je toch een all-time-favourite die je toch stiekem weer elke dag aantrekt? Op een gegeven moment is het toch echt tijd voor een nieuwe bh!

Is het tijd voor een nieuwe bh?

Wanneer is het tijd om je bh te vervangen? Dit hangt ervan af hoe vaak je jouw bh’s wast, met de hand of in de wasmachine en hoe vaak je de bh’s draagt. Elke zes maanden een nieuwe bh is geen overbodige luxe. Als je onderstaande tekenen herkent, dan doe je er goed aan om eens even langs de Hunkemöller te gaan en een nieuwe bh te scoren.

Je draagt (bijna) elke dag een bh ter ondersteuning. Als je bh dan niet meer lekker zit, ja… dan is het tijd voor vervanging! Een goed passende bh hoor je niet te voelen tijdens het dragen. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt. Laat je in een van onze winkels opmeten, zo weet je zeker dat je rondloopt met de juiste maat.

1. Beschadigingen

Slijtplekken, sluithaakjes verbogen, beugel gebroken of steekt eruit? Helaas, dan moet je afscheid nemen van je bh. Het is tijd om op zoek te gaan naar je nieuwe favoriete bh.

2. Te klein/te groot

Het vrouwelijke lichaam verandert haar hele leven. Het kan dus zijn dat je borsten kleiner of juist groter zullen worden. Help je lichaam een handje en biedt ze de juiste ondersteuning.

3. Niet comfortabel

Je draagt (bijna) elke dag een bh ter ondersteuning. Als je bh dan niet meer lekker zit, ja… dan is het tijd voor vervanging! Een goed passende bh hoor je niet te voelen tijdens het dragen. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt. Laat je in een van onze winkels opmeten, zo weet je zeker dat je rondloopt met de juiste maat.

4. Bh te los

Draag jij je bh op het meest strakke gaatje omdat de elasticiteit eruit is? Of zou je je schouderbandjes graag strakker willen, maar zijn deze teveel uitgerekt? Ook dan is het tijd voor een nieuwe bh, die wél voldoende ondersteuning biedt.

Onze Slips

Levensduur van je bh's verlengen

Hoe lang een bh mee gaat ligt er helemaal aan hoe zuinig je ermee omgaat en hoe groot de cup is. Hoe groter de cup, hoe makkelijker de vorm uit de bh kan gaan. Switch elke dag van bh om het elastiek in je bh tijd te geven om weer terug in vorm te komen. Dit is belangrijk, anders geeft de bh minder ondersteuning. Plus, je hoeft je bh’s minder vaak te wassen als je elke dag van bh wisselt. Is het dan toch tijd voor de was? Lees dan onze tips om je bh's te wassen, zodat je deze zo mooi mogelijk weer uit de was krijgt.

Vergeet ook je undies niet

Niet alleen je bh's moeten regelmatig vervangen worden. Ook die onderbroek die misschien al wel vijf jaar in je kast ligt is af en toe aan vervanging toe. Zelfs onderbroeken die je dagelijks wast bevatten nog 10.000 levende bacteriën. Deze bacteriën kunnen allemaal leiden tot vervelende klachten down-there en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Wanneer is het tijd voor nieuwe slips?

Na een jaar is het zeker tijd om je geliefde undies de deur te wijzen. Zitten er al eerder gaten in of is het materiaal uitgerekt? Dan zijn deze eerder aan vervanging toe en is het tijd voor een nieuwe slip. Ondergoed is een manier om jezelf die extra confidence boost te geven en van een exemplaar vol met gaten word je natuurlijk niet vrolijk.

Is jouw ondergoed aan vervanging toe?

Wordt het tijd om je lingerielade eens flink op te ruimen als je bovenstaande punten leest? Niet getreurd, want dat betekent: shoppen! Ga naar een Hunkemöller in de buurt of bekijk onze lingerie collectie online en vervang jouw oude lingerie door een prachtig nieuw paar.